Meille
kerrottiin Ranskan ruokakulttuurista, myös erilaisista ruuista. Saimme nähdä,
miten tehdään ranskalainen jälkiruoka Crépes Suzette, eli lettu Ranskassa.
Lettujen päälle laitettiin appelsiinisiirappia, lisäksi saimme pursottaa pursotinpussista
kermavaahtoa letun päälle. Lettujen valmistukseen tarvittiin paljon aineksia,
esimerkiksi kananmunia, vehnäjauhoja, suolaa, vaniljaa ja sokeria. Tullessamme
luokkaan, letut olivat uunissa. Näimme, mitä niille tehdään, kun ne laitetaan
uunista pannulle. Niihin lisättiin likööriä, josta suurin osa haihtuu ja vain
pieni maku jää lettuun. Kokit käyttivät liköörin lisäämisen jälkeen
liekinheitintä. Lopuksi saimme nauttia jokainen oman letun. Söimme letut
puuhaarukoilla.
Ensimmäiseksi kokit kertoivat Ranskan ruokakulttuurista. Opimme esimerkiksi että ranskalaisille tärkein ateria on illallinen, kun taas meille aamupala, ja että jokaisella ruoalla oli oma tarinansa.
Seuraavaksi siirryimme katsomaan kun kokit näyttivät miten
Crépes Suzette valmistettiin. Crépes Suzette on siis lettu, jota voi syödä
suolaisena tai makeana, me söimme letun tällä kertaa makeana. Ensiksi kokit
laittoivat pannulle appelsiinisiirappia ja sitten he ottivat valmiin letun
uunista, ja laittoivat appelsiinilikööriä letun päälle ja liekittivät sen. Kun
lettu otettiin pois pannulta, siihen laitettiin vielä lisää
appelsiinisiirappia. Oppilaat saivat laittaa itse oman mielen mukaan
kermavaahtoa letun päälle. Olin Lauran kanssa hieman pettynyt kun emme saaneet
tehdä enempää ruoan eteen. Mutta olihan se ihan hyvä että kokit hoitivat
liekityksen yms.
Letussa oli appelsiinin maku, hyvää oli!
Laura ja Kukkis 6A
Olimme tänään 8.4 ruokapajassa.
Teimme ranskalaista crepes suzette:a, saimme maistaa sitä ja laittaa
kermavaahtoa sen päälle. Kokit Bo ja Markos tekivät letut ja laittoivat
appelsiinisiirappia. Saimme tietoa Ranskan kulttuurista.
Zuher ja Waltteri 5b
Pajassa kokit tekivät crépes suzette joka on Ranskalainen
jälki-ruoka.
Kokkien nimet on Marco ja Bo jotka kertoivat ranskalaisesta
ruokakulttuurista.
Jälki-ruoka oli hyvää ja taivaallista, he liekittivät
räyskäleet liköörillä mutta siihen ei jäänyt alkoholia. Siellä oli kivaa ja he
näyttivät kun mies teki isoja räyskäleitä taitavasti.
Ranskalaiset panostavat syömisensä enemmän illalla kuin
meillä suomessa koska he jättävät usein aamupalan ja lounaan väliin työn ja kiireen
takia. Ranskassa on monta eri versiota esim. omenapiirakasta. Saimme maistaa
Crépes suzettea johon on lisätty appelsiinisiirappia ja siihen sai vielä lisätä
kermavaahtoa. Ranskassa on eri ruokakulttuuri kuin suomessa.
CREPE SUZETTE OLI
LETUN TAPAISTA JÄLKIRUOKAA 8.4. KOKIT
NÄYTTIVÄT RANSKAN ERI
RUOKIA TIETOKONEESTA. CREPE SUZETTE OLI TOSIHYVÄÄ JÄLKIRUOKAA. KOKIT
NÄYTTIVÄT MITEN TEHDÄÄN CREPE SUZETTE
KOKIT OLIVAT BO
JA MARKOS.
ARMEN 5B
Mielettömän hienosti olette osanneet kertoa, mitä pajassa on tapahtunut. Miten sitä appelsiinisiirappia säilytettiin? Entä kermavaahtoa?
VastaaPoistaPaula
Oli hyvää sillä olin samassa pajassa mutta eri aikaan
VastaaPoista5/5
- juha jokiheimo 6A
Pyöri sukat jaloissa kun maistoin. 6/5
VastaaPoista-Eero 6A
Erinomaisesti kaikki on osannut kertoa mitä ranskan ruokapajassa on tehty ja kerrottu. Kuvat ovat hienoja koska niissä on paljon värejä.
VastaaPoistaKysymys on että tykkäsikö kaikki ranskalaisesta jälkiruuasta.
Edcel Castro
Edcel, veit sanat mun suusta! :D
VastaaPoistaKukkis
No niin. Ihan paras!
VastaaPoistaMikael Juutinen