maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ranska- Crepes Suzette


Meille kerrottiin Ranskan ruokakulttuurista, myös erilaisista ruuista. Saimme nähdä, miten tehdään ranskalainen jälkiruoka Crépes Suzette, eli lettu Ranskassa. Lettujen päälle laitettiin appelsiinisiirappia, lisäksi saimme pursottaa pursotinpussista kermavaahtoa letun päälle. Lettujen valmistukseen tarvittiin paljon aineksia, esimerkiksi kananmunia, vehnäjauhoja, suolaa, vaniljaa ja sokeria. Tullessamme luokkaan, letut olivat uunissa. Näimme, mitä niille tehdään, kun ne laitetaan uunista pannulle. Niihin lisättiin likööriä, josta suurin osa haihtuu ja vain pieni maku jää lettuun. Kokit käyttivät liköörin lisäämisen jälkeen liekinheitintä. Lopuksi saimme nauttia jokainen oman letun. Söimme letut puuhaarukoilla.

 Hawa & Emilia 6A


Ensimmäiseksi kokit kertoivat Ranskan ruokakulttuurista. Opimme esimerkiksi että ranskalaisille tärkein ateria on illallinen, kun taas meille aamupala, ja että jokaisella ruoalla oli oma tarinansa.

Seuraavaksi siirryimme katsomaan kun kokit näyttivät miten Crépes Suzette valmistettiin. Crépes Suzette on siis lettu, jota voi syödä suolaisena tai makeana, me söimme letun tällä kertaa makeana. Ensiksi kokit laittoivat pannulle appelsiinisiirappia ja sitten he ottivat valmiin letun uunista, ja laittoivat appelsiinilikööriä letun päälle ja liekittivät sen. Kun lettu otettiin pois pannulta, siihen laitettiin vielä lisää appelsiinisiirappia. Oppilaat saivat laittaa itse oman mielen mukaan kermavaahtoa letun päälle. Olin Lauran kanssa hieman pettynyt kun emme saaneet tehdä enempää ruoan eteen. Mutta olihan se ihan hyvä että kokit hoitivat liekityksen yms.

Letussa oli appelsiinin maku, hyvää oli!

Laura ja Kukkis 6A



Olimme tänään 8.4 ruokapajassa. Teimme ranskalaista crepes suzette:a, saimme maistaa sitä ja laittaa kermavaahtoa sen päälle. Kokit Bo ja Markos tekivät letut ja laittoivat appelsiinisiirappia. Saimme tietoa Ranskan kulttuurista.

Zuher ja Waltteri 5b
 
Pajassa kokit tekivät crépes suzette joka on Ranskalainen jälki-ruoka.
Kokkien nimet on Marco ja Bo jotka kertoivat ranskalaisesta ruokakulttuurista.
Jälki-ruoka oli hyvää ja taivaallista, he liekittivät räyskäleet liköörillä mutta siihen ei jäänyt alkoholia. Siellä oli kivaa ja he näyttivät kun mies teki isoja räyskäleitä taitavasti.
Ranskalaiset panostavat syömisensä enemmän illalla kuin meillä suomessa koska he jättävät usein aamupalan ja lounaan väliin työn ja kiireen takia. Ranskassa on monta eri versiota esim. omenapiirakasta. Saimme maistaa Crépes suzettea johon on lisätty appelsiinisiirappia ja siihen sai vielä lisätä kermavaahtoa. Ranskassa on eri ruokakulttuuri kuin suomessa.
 Juha, Edcel ja Jeremias 6A

 

CREPE SUZETTE OLI LETUN TAPAISTA JÄLKIRUOKAA  8.4.  KOKIT         NÄYTTIVÄT   RANSKAN   ERI   RUOKIA    TIETOKONEESTA.  CREPE SUZETTE OLI TOSIHYVÄÄ JÄLKIRUOKAA. KOKIT NÄYTTIVÄT   MITEN    TEHDÄÄN                               CREPE    SUZETTE    KOKIT   OLIVAT    BO   JA     MARKOS.

ARMEN 5B

 

6 kommenttia:

  1. Mielettömän hienosti olette osanneet kertoa, mitä pajassa on tapahtunut. Miten sitä appelsiinisiirappia säilytettiin? Entä kermavaahtoa?

    Paula

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää sillä olin samassa pajassa mutta eri aikaan
    5/5

    - juha jokiheimo 6A

    VastaaPoista
  3. Pyöri sukat jaloissa kun maistoin. 6/5

    -Eero 6A

    VastaaPoista
  4. Erinomaisesti kaikki on osannut kertoa mitä ranskan ruokapajassa on tehty ja kerrottu. Kuvat ovat hienoja koska niissä on paljon värejä.
    Kysymys on että tykkäsikö kaikki ranskalaisesta jälkiruuasta.
    Edcel Castro

    VastaaPoista
  5. Edcel, veit sanat mun suusta! :D

    Kukkis

    VastaaPoista
  6. No niin. Ihan paras!

    Mikael Juutinen

    VastaaPoista