1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
50-100g valkosuklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko
Tarjoiluun:
marjoja, hedelmiä tai marjakastiketta
- Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, Paahda valkosuklaa
leivinpaperilla uunissa 160 asteessa noin 5 min kunnes suklaa on kullanruskeaa.
Lisää suklaa kerman ja sokerin joukkoon ja keitä ja sekoita niin kauan, että
suklaa on sulanut.
- Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista
tunnista seuraavaan päivään.
- Tarjoa pannacotta marjojen, marjakastikkeen tai
hedelmäpalojen kanssa.
- Voit kumota pannacottan lautaselle ennen tarjoilua.
Valkosuklaa pannacotta
(4-6 annosta)
5 dl kermaa
(4-6 annosta)
5 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaat 3 liivatelehteä
100 g valkosuklaat 3 liivatelehteä
Koristeluun:
vadelmia
keksejä
1. Laita suklaa leivinpaperin päälle uuninpellille. Paahda
160 asteisessa uunissa noin 5 min, kunnes suklaa on kullan ruskeaa. Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja vaniljasokeri
kiehuvaksi.
2. Lisää suklaa kermaan ja anna sen sulaa samalla
sekoittaen. Puristele liivatteista vesi ja laita ne kerma-suklaaseokseen.
Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
3. Kaada seos annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa
2-3 tuntia ennen tarjoilua. Koristele.
Kirsikkamelba
100 g pakaste kirsikoita ( tai jotain muuta marjaa)
70 g sokeria
1.
Lisää kattilaan marjat ja sokeri ja peitä kelmulla.70 g sokeria
2.
Keitä noin puoli tuntia hiljaa poreillen ja siivilöi
marjat siivilän läpi.
3.
Tarkista maku, voit lisää sokeria oman maun mukaan.
Mistäköhän tuo melba-sana tulee? Pursotettiinko sitä pullosta, kun kuvissa näkyy tuollainen punainen pullo?
VastaaPoistaPaula
Nam! Pitää joskus kokeilla reseptiä!;)
VastaaPoistaMun pitää joskus kokeilla tota reseptiä kotona.
VastaaPoistaLotta 6A
mä kokeilen tota reseptiä joskus :)
VastaaPoistaminerva6A
kuulosti hyvältä harmi etten ollut siellä.
VastaaPoista