maanantai 8. huhtikuuta 2013

RESEPTI

Crêpes Suzette (12 kpl)
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vettä
3 kpl munaa
1 rkl sokeria
1 1/2 dl kevytmaitoa
50 g voita (sulatettuna)
 
Täyte
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiinitäysmehua

Liekittämiseen
1/2 dl likööriä (Cointreau)
1 dl konjakkia
 
Tarinan mukaan keittiön apupoika sytytti Walesin prinssille menevän annoksen vahingossa tuleen.

Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja rasva taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan.
Kuumenna kreppipannu tai pieni paistinpannu. Sulata voita pannulla ja paista ohuita räiskäleitä. Pinoa räiskäleet, mutta erota ne toisistaan voi- tai leivinpaperipaloilla.
Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan. Voit tehdä räiskäleet etukäteen tähän vaiheeseen ja säilyttää ne jääkaapissa.
Lusikoi loppu appelsiinivoi pannuun tai uuninkestävään vuokaan (älä käytä teflonpannua) ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla. Kaada päälle likööri ja konjakki ja kuumenna hetken aikaa. Ravistele vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti. Sytytä tulitikulla (älä liesituulettimen alla). Ole varovainen!
Valele räiskäleitä palavalla kastikkeella, jotta liekit pysyvät elossa ja alkoholi palaa pois. Kun liekkejä ei enää synny on ruoka valmista. Tarjoa crepes suzettesit heti pehmitetyn jäätelön kanssa. voit myös tehdä vanilja kermavaahtoa.

 
 

3 kommenttia:

  1. Oli todella hyvää olin samassa pajassa :D

    -Eero 6A

    VastaaPoista
  2. Taivaallisen hyvää.

    Edcel John Castro

    VastaaPoista
  3. Home made Crepes Suzette is also good.

    VastaaPoista