2 dl vehnäjauhoja
Tarinan mukaan keittiön apupoika sytytti Walesin prinssille
menevän annoksen vahingossa tuleen.
Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja rasva taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan.
1 1/2 dl vettä
3 kpl munaa
1 rkl sokeria
1 1/2 dl kevytmaitoa
50 g voita (sulatettuna)
Täyte
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiinitäysmehua
Liekittämiseen
1/2 dl likööriä (Cointreau)
1 dl konjakkia Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja rasva taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan.
Kuumenna kreppipannu tai pieni paistinpannu. Sulata voita
pannulla ja paista ohuita räiskäleitä. Pinoa räiskäleet, mutta erota ne
toisistaan voi- tai leivinpaperipaloilla.
Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri,
appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle
krepille ja taita ne neljään osaan. Voit tehdä räiskäleet etukäteen tähän
vaiheeseen ja säilyttää ne jääkaapissa.
Lusikoi loppu appelsiinivoi pannuun tai uuninkestävään
vuokaan (älä käytä teflonpannua) ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele
taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla. Kaada päälle likööri ja konjakki ja kuumenna hetken aikaa.
Ravistele vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti. Sytytä tulitikulla (älä
liesituulettimen alla). Ole varovainen!
Valele räiskäleitä palavalla kastikkeella, jotta liekit
pysyvät elossa ja alkoholi palaa pois. Kun liekkejä ei enää synny on ruoka
valmista. Tarjoa crepes suzettesit heti pehmitetyn jäätelön kanssa. voit myös
tehdä vanilja kermavaahtoa.
Oli todella hyvää olin samassa pajassa :D
VastaaPoista-Eero 6A
Taivaallisen hyvää.
VastaaPoistaEdcel John Castro
Home made Crepes Suzette is also good.
VastaaPoista