tiistai 9. huhtikuuta 2013

Valkosuklaa pannacotta ja kirsikkamelba


Olimme ruokapajassa jossa oli aiheena Italia. Kokit kertoivat Italian ruokakulttuurista ja ruuista, mitä Italiassa yleensä syödään. He näyttivät videon siitä miten pastaa tehdään ja saimme maistaa jälkiruokaa nimeltä panna cotta. Se oli ihan hyvää. Olimme ruokapajassa noin tunnin ajan. Siellä oli kivaa.
 
Laura Suominen 4A


Aluksi meille kerrottiin Italian ruokakulttuurista. Meille näytettiin myös kuvia eri ruuista. Sitten näimme videon tuorepastan tekemisestä. Sitten meille kerrottiin pannacotan tekemisestä. Se näytti hyytelöltä.  Saimme mukit joissa oli pannacottaa. Sen kanssa tarjottiin kirsikkamelbaa. Se oli hyvää. NAMMMMMM!

Tia ja Petra 5b


 

Meitä oli opettamassa kaksi kivaa miestä. Meille kerrottiin Ranskan ruokakulttuurista. Saimme pannacottaa kirsikkamelban kera. Oikeastaan se pannacotta oli valkosuklaasta. Se oli todella hyvää.

Pajan jälkeen pääsimme piirtämään ja kirjoittamaan blogiin.

 T. Sofia 4B


 
Aluksi puhuimme Italian ruokakulttuurista ja tavoista. Erillaisia ruokia joita syödään Italiassa on esimerkiksi: Pasta, Italianpata, Jäätelö, Pizza ja vaikka mitä muuta. Yhdessä vaiheessa kokit näyttivät youtubesta miten tehdään tuorepastaa itse. Sitten pitkän puheen jälkeen kun saimme maistaa Pannacottaa niin Nam! Se oli niin taivaallista varsinkin se valkosuklaan maku. Pannacotta ei olisi ollut niin hyvää ellei siihen olisi pistetty Kirsikkamelbaa. Onneksi valitsin Italian!

 Rebecca 5B



 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olimme ruokapajassa, jossa  maisteltiin Italialaisia jälkiruokia niin kuin Panna cottaa jonka päälle laitettiin  kirsikkamelbaa .Se oli IHANAA. Meille kerrottiin ja näytettiin, miten niitä tehdään. Italiassa on muutenkin ihania ruokia, kuten pizza, pasta, risotto ja Italialainen jäätelö. Italian yleinen ruokajuoma on viini, joka tehdään tuoreista italaisista viinirypäleistä.
Milja 5a

Olimme ruokapajassa, jossa maistettiin panna cotta nimistä jälkiruokaa, sen kanssa saimme kirsikkamelbaa. Se oli hyvää. Italiassa on hyvää jäätelöä, pastaa, pitsaa, ja kaikkea muuta hyvää. Italiassa pastan tekoon on pastakone.     
Leea 5A
 

Se oli todella herkullinen jälkiruoka. Ja kokit olivat hyvin ystävällisiä. Oli kiva tutustua eri ruokakulttuuriin. Me tutustuimme eri Italian ruokiin. Mm: Pizza ,Risotto ,Viini ,Jäätelö, Pasta, Spagetti. Kokkinamme olivat Markus ja Bo.  Ennen jälkiruokaa tutustuimme Italian pääruokiin, ja sitten siellä oli joku outo spagetti ja pastakone. Panna Cottaa voi tarjota lasista tai lautasesta hyytelönä.
Silja ja Naomi 6C

 

Kokit näyttivät youtubesta videon miten tehdä pastaa.
Kaikki saivat maistaa pannacotta ja kirsikkamelba.
He tekivät tosi hyvää pannacotta.
Kokit näytti myös reseptin.
 
Siirika 4a
 
 
 
 
Tänään 9.4.13 olin ruoka pajassa. Siellä oli hauskaa. Saimme maistaa ihanaa italialaista jälkiruokaa jonka nimi oli pannacotta . Kun olimme  syöneet  jälkiruuan saimme  juoda vettä. Harmi kun ei saanut ottaa lisää panna cottaa ):  Katsoimme you tube:sta yhden pitsan teko ohjeen.
Raman kaur       4a
 
 
 
5dl kermaa tai maitoa
50-100g valkosuklaata
1tl vanilija sokeria
tarjoiluun marjoja hedelmiä tai marja kastiketta
-sekoita kerma ja sokerit kattilassa
- paahda valkosuklaa leivin paperilla uunissa 160 asteessa noin 5 minuuttia kunnes suklaa on kullan ruskeaa. lisää suklaa kerman ja sokerin joukkoon ja keitä ja sekoita niin kauan että suklaa on sulanut
- kaada sekoitus jälki ruoka astioita. hyydytä jää kaapissa seuraa vaan päivään
- tarjoa pannacotta marjojen kannsa
-voit kumota pannacotan lautaselle ennen tarjoilua.
Aarne 4C


Minulla oli tiistaina 9.4.13 ruokapaja. Minä osallistuin Italia ruokapajaan. Siellä oli jälkiruokana valkosuklaa panna cotta ja kirsikka melbaa. Saimme maistaa sitä. Se oli tosi hyvää. Ruokapajan vetäjinä toimivat kaksi mukavaa miestä: Markus ja hänen ystävänsä Bo, jotka kertoivat meille kaikenlaista kiinnostavaa Italian ruokiin liittyvää. He näyttivät meille pastantekovideon. Siinä videossa näytettiin, miten pastataikinasta tehdään ohuempaa sekä paksumpaa spagettia. Kumminkin, jälkiruoka oli hyvää.

Amelia Laakko 4A

 

Pannacotta ja kirsikkamelba


Siellä on kaksi opettajaa jotka on Marcos ja Bo. Pannacotta oli hyvää se oli hyytelömäistä ja tavalla vanukasta se oli vaniliaa kai sit siin oli jotai vadelmaa päällä. Siellä oli kivaa! Me katottiin pastan ja pitsan valmistus video.

Anuska ja Senja 4B


Pääsimme maistamaan herkullista Pannacottaa kirsikka,elban kera. Kokit (Marcos ja Bo )  näyttivät ensimmäiseksi videon missä tehtiin tuoretta pastaa. Meille näytettiin myös video missä eräs mies teki kolme pizzaa ajassa: 1.19 Sek.

Ulrica ja ansku5B

 
Olemme tänään noin puolituntia sitten maistaneet jälkiruokaa nimeltä Pannacotta. Sen ainekset ja resepti kerrotaan eri tekstissä, mutta se on helposti sanottuna valkosuklaavanukasta ja kirsikkamelbaa, kirsikkamelba on vain kastike, ei sisällys. Katsoimme kaksi videota, toinen pastan valmistuksesta, ja toinen pizzan valmistuksesta. Pizza video oli kisa video, siinä eräs mies valmisti kolme pizzaa 1.min 13.sec. Katsoimme myös kuvia, jossa näytettiin erilaisia ruokia mitä on Iitaliassa.

By: Pilvi & Meri 5B
 
 
Me saimme maistaa kokkien itsetekemää Pannacottaa ja kirsikkamelbaa. Sen rakenne oli vähän      
samanlainen, kuin vanukkaassa. Meille näytettiin video YouTubesta miten tehdään pastaa. Käsittelimme myös muita Italialaisia ruokia, kuten pizzaa, jäätelöä, pestoa ja risottoa. Se oli mielestämme todella hyvää ja voisimme jatkossa syödä vielä lisää.
Assu ja Lisanna 6C
Tultiin luokkaan ja siellä oli 2 kokkia nimeltään marcus ja buu. He näyttivät meille miten  tehdään itse itsetehtyjä makarooneja youtubessa. ja sitten me maistettiin pannacottaa se oli oudon näköistä mut se oli hyvää viimeseksi näytettiin miten mies tekee 2 pizzaa yhdessä minuutissa.
Mark 5B
Italialaisessa ruokapajassa maistoimme valkosuklaa pannacottaa ja vadelma melbaa, jotka kokit olivat itse tehneet. Meille näytettiin video miten tehdään pastaa ja spagettia. Pastataikinaa pitää ohentaa n. kymmenen kertaa, jotta se olisi sopivan ohuinen pastakoneeseen. Sekä näimme videon jossa yksi mies teki kolme pizzaa 1min ja 19 sekunnissa. Alussa meille näytettiin koneelta, mitä italialaisiin ruokalajeihin kuuluu.
Eveliina & Siiri 5B
Meille kerrottiin Italiaisista ruuista. Italiassa pastan pitää olla täydellistä niin ainakin kokit sanoivat. Lopuksi saimme syödä pannacottaa ja kirsikkamelbaa se oli tosi hyvää.
Juho 4c

Pannacotta ja kirsikkamelba


Kokit näyttivät youtubesta videon miten pastaa tehdään.
Me syötiin pannacottaa ja kirsikkamelbaa, se oli tosi hyvää.
Kokit olivat tosi hyviä. Italia on saapasmaa ja on hyvä jalkapallossa.

Jami 3B ja Atte 3a












Kokit näyttivät videon jossa näytettiin miten tehdään spagettia. Ja he kertoivat italian ruokakulttuurista. Ja antoivat maistiaisen pannacottaa johon sai laittaa siirappia jonka nimi on kirsikkamelba. Se oli todella hyvää! 

Aleksi ja Jere 3B


Meille kerrottiin italialaisesta ruokakulttuurista. Seuraavaksi kokit kertoivat
Italialaisista ruuista. Viimeiseksi kokit näytti videon miten tehdään spagettia ja pastaa.
Kokit näytti miten pannacottaa tehdään. Me maistettiin pannacottaa ja sen päälle kirsikkamelba.
Sen jälkeen kokit näyttivät reseptin.

J-P, Mani ja Marjan 2D

 
Pannacotta oli tosi hyvää! Kokit kertoivat meille miten pastaa tehdään. Kokit sanoivat että italiassa valmistetaan parhaimpia jäätelöitä koko maailmassa. Silloin kun tulimme luokkaan, meillä oli jo todella nälkä.
 Juho, Rony ja Eetu 3B

RESEPTI

Valkosuklaa pannacotta (ilman liivatetta, 4-6 annosta)
5 dl kermaa tai maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
50-100g valkosuklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko
Tarjoiluun:
marjoja, hedelmiä tai marjakastiketta
- Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, Paahda valkosuklaa leivinpaperilla uunissa 160 asteessa noin 5 min kunnes suklaa on kullanruskeaa. Lisää suklaa kerman ja sokerin joukkoon ja keitä ja sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut.
- Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.
- Tarjoa pannacotta marjojen, marjakastikkeen tai hedelmäpalojen kanssa.
- Voit kumota pannacottan lautaselle ennen tarjoilua.
 
Valkosuklaa pannacotta
(4-6 annosta)
5 dl kermaa                                         
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaat 3 liivatelehteä                 
Koristeluun:
vadelmia
keksejä
1. Laita suklaa leivinpaperin päälle uuninpellille. Paahda 160 asteisessa uunissa noin 5 min, kunnes suklaa on kullan ruskeaa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja vaniljasokeri kiehuvaksi.
2. Lisää suklaa kermaan ja anna sen sulaa samalla sekoittaen. Puristele liivatteista vesi ja laita ne kerma-suklaaseokseen. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
3. Kaada seos annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Koristele.
 
Kirsikkamelba
100 g pakaste kirsikoita ( tai jotain muuta marjaa)
70 g sokeria

1.      Lisää kattilaan marjat ja sokeri ja peitä kelmulla.
2.      Keitä noin puoli tuntia hiljaa poreillen ja siivilöi marjat siivilän läpi.
3.      Tarkista maku, voit lisää sokeria oman maun mukaan.





Pannacotta ja kirsikkamelba


Ruokapajassa kerrottiin italialaisista ruuista. Siellä kerrottiin myös ruokakulttuurista. Me syötiin pannacottaa ja kirsikkamelbaa. Kokit olivat tosi hyviä ruuan tekemisessä.

Marlon, Mika ja Anton 3C



Kokit selitti että italiassa on hyvää jäätelöä ja ne näyttivät meille miten spagettia tehdään. Sitten me maistettiin Pannacottaa.
Imran 2C, Aman  ja Toni 3B


Pannacotta tehdään kermasta ja päälle laitetaan vadelmelbaa. Kokit kertoivat meille miten italialaisia ruokia valmistetaan.  He kertoivat meille myös että italiassa on todella hyvää jäätelöä.

Ferid ja Luqmaan 2C