keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Churrot ja suklaa-chilikastike


Markos ja Bo teki churroja jonka taikina on tehty samasta taikinasta kuin munkit, ja ne on uppopaistetut öljyssä ja kanelia on ripoteltu päälle. Suklaachili kastike on tehty tummasta suklaasta ja miedoista chilipaprikoista. Churrot ja suklaachili kastikkeet olivat HYVIÄ!!!!!
 
Kevin 6a




Meksiko paja:
Saimme maistaa Churroja ja chilikastiketta.
Ne olivat hyviä. Saimme kuulla myös meksikolaisesta ruoka kulttuurista. chilikastike oli vähän vahvaa mutta hyvää. Meksikolaiset syövät todella paljon kuulemma käsin. Se on sosiaallista meksikossa. Myös he näyttiväs dia-esityksen jossa kerrottiin erilaisista ruoka aineista. Meksikon lippussa on kuulemma Avokaado eli vihreä ,Valkoinen tarkoitti jotain ja punainen chiliä. 

Oona&Nenna  5b
 
Tutustuimme Meksikolaisiin ruokalajeihin ja heidän ruokakulttuuriin. Opimme, että Meksikolainen ruoka on tulista ja että useimpia ruokia syödään käsin. Saimme maistaa Churroja chili-suklaakastikkeella ja ne olivat hyviä melkein kaikkien mielestä. Lopuksi joimme kastikkeen, joka oli hiukan tulista. Sitten kuuntelimme vähän Meksikolaista musiikkia ja katsoimme videon, jossa näytettiin miten Churroja tehtiin.
Annika Pulkka ja Sanni Ahola 6B

 



Siellä oli hauskaa.kokit kertoivat ruuan historiasta. Kokit tekivät meille churroja ja suklaachili kastiketta. Kokit näyttivät meille myös erillaisia Meksikolaisia ruokia ja niiden vieressä oli niiden ainesosat.Se suklaachilikastike oli vähän tulista mutta hyvää. Ja churrot olivat parhaita ne olivat tosihyvän makuisia.
AKU 5A JA PAAVO 5B
miehet tekivät chorroja ja suklaaa cihli kastike me maistoimme sitä se oli täydellistä 
t:liibaan
 
Olin ruokapaja Mexicossa. Meille opetettiin raakaaineita ja ruuanlaittoa. Me maistettiin churroja ja chilisuklaakastika. Se oli hyvää. Ja katsottiin miten he kokkaavat. He kokkasivat hyvin. Se oli hyvää MEXICOA .                                        

Ensin Meksiko ruokapajassa katsoimme Meksikon erilaisia ruokia jotka näyttivät hyvin kiinnostavilta ja maukkailta. Kuuntelimme kun kokki kertoi eri ruuista meille esim. mitä ne ovat mistä ne on tehty minkälaisia ne ovat jne. Sen jälkeen saimme katsoa ja maistaa Meksikolaisia churroja chilisuklaakastikkeen kera ja se oli ihan hyvää.
 
Joona 5B



Churrot ja chili-suklaakastike


Churrot ovat samanlaisesta taikinasta kuin munkit, mutta ne pursutetaan ja uppopaistetaan (rasvassa) sekä sekoitetaan kanelin ja sokerin seassa. Chili-suklaakastike on tummasta suklaasta sekä kaakaojauheesta sekoitettu ja maustettu miedolla chilipaprikalla. Vaikka Chili ja suklaa eivät kuulosta hyvältä yhdistelmältä mutta ne ovat kyllä.
 
Miia 5b

Olen aina pitänyt mexicolaisesta ruuasta mutta tämä oli ihan paras! Churrit maistuivat kyllä ihan perinteiseltä munkilta, jota valmistetaan myös suomessa. Chili-suklaakastikkeen kanssa ne olivat kyllä paljon paremman makuista.

Karima 5b
 
TEX MEX
Tex mex on amerikkalainen ja meksikolainen yhdistelmä ruuista, esim: tortilla takot   ja natsoja. Niitä saat ravintoloista  meksikkolainen ruoka on hyvää chili- suklaa kastike oli mainiota.

Ubax 5b

 

Olimme ruokapajassa jossa tehtiin Meksikolaista jälkiruokaa. Churrot valmistettiin siten että ne uppopaistettiin ja pyöritettiin kanelin ja sokerin seassa. Suklaachili kastike valmistettiin siten että, ensin kattilaan kaadettiin maitoa ja sen jälkeen lisättiin suklaata ja kaakaota. Kokkien nimet olivat Bo ja Marcos.

Samir, Konsta ja Sami 5A.
 

Tänään kävimme Meksiko ruokapajassa jossa meille tarjottiin Churroja suklaa-chili kastikkeessa. Ruokapajassa meille kerrottiin esim. mitä eroa on tex mex ruualla ja meksikolaisella ruualla, meille myös kerrottiin yleisiä meksikolaisia raaka-aineita. Churroja valmistetaan taikinasta joka muistuttaa munkki taikinaa sen jälkeen Churrot uitetaan öljyssä ja pyöritetään sokerissa ja kanelissa. Suklaakastikkeeseen ripotellaan hienonnettua chiliä. Ruoka oli hyvää ja juuri sopivan tulista.
 
JUHO 5B


Söimme churroja ja suklaa-chilikastiketa. Ne olivat hyviä. Kokit kertoivat Mexicon ruokakulttuurista. Mexicon ruoka on intiaanien ja eurooppalaisten ruuan sekoitus. He kertoivat mitä ruoka-aineita Mexicossa käytetään
 
Thuong ja Justus 4A


Meille kerrottiin Meksikon ruokakulttuurista. Meksikossa yleisiä ruoka-aineita ovat pavut, riisi, chili, tomaatti ja maissi. Saimme myös maistaa churroja ja chilisuklaakastiketta. Churrot olivat niin hyviä, että teki mieli lisää.
 
Tino ja Jesse 6C
 
Siellä kerrottiin Meksikon ruoan historiasta. Me maistoimme churroja ja suklaachilikastiketta. Ne maistuivat erittäin hyvälle.
Jere ja Olli 6c





Churrot ja chili-suklaakastike



Alussa me katsottiin ja kuunneltiin Meksikon ruokahistoria. Tex mex on American ja Meksikon sekaruoka, ja kuunneltiin perinteisistä ruuista. Cuacamole on tehty avokadosta. Halpoja raaka-aineita ovat maissit ja pavut. Churrot on tehty munkkitaikinasta ja kaneli. Ne on paistettu uunissa. suklaa-chilikastikkeessa on suklaata, maitoa ja chiliä, sitten sekoitettiin. Ja sitten maisteltiin. Ne oli makeita ja tulisia.

Matthias ja Antonio 4-5 E


Kokit tekivät churroja ja suklaa-chilikastiketta. Kokit kertoivat meksikolaisesta ruokakulttuurista ja vähän historiasta. Kokit näyttivät valkokankaalta kuvia joiden vieressä Luki ruokia ja aineksia he lukivat meille ne.
 
Zakariya 3b


Meksiko-pajassa kokit näyttivät: Dia esityksen kautta Meksikon ruokakulttuurista ja kertoivat mitkä raaka-aineet sopivat hyvin yhteen. Sen jälkeen kokit kysyivät onko jollakin allergioita, muutamalla lapselle oli allergioita esim. Pähkinä, Kurkku, Omena ja Chili. Sen jälkeen kokit tekivät churroja ja suklaa-chilikastiketta. Kun churrot olivat valmiita, kokit antoivat meidän maistaa churroja ja suklaa-chilikastiketta. Sitten vielä me saimme arvioida churrot ja suklaa-chilikastiketta. Sen jälkeen me tulimme tietokoneluokkaan ja kirjoitimme tämän tekstin.      
 
Andy 3A ja Lauri 3A

Se oli hyvää mutta chilikastike poltti suuta. Joimme vettä chilikastikkeen jälkeen. Ne jotka olivat allergisia, he saivat chilitöntä suklaakastiketta. Kokit kertoivat meksikolaisista ruuista, siinä oli monta eri ruokaa.
 
Iisakki ja Joni 1C
 



Söimme Churroja ja suklaa-chilikastiketta se oli kivaa ja hauskaa kokit olivat kivoja. Suklaa-chilikastike oli mieto. kaikki oli kivaa.
 
Karlo ja Tomppa 2A



RESEPTI


CHURROT (munkkitangot)

 2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kpl munaa

 Paistamiseen
5 dl rypsiöljyä

Pinnalle:
1 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
 
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
 
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois. Voit käyttää pursotinpussissa myös erilaisia metallisia muotoilupäitä.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia. Ole varovainen! Älä koskaan jätä öljyä yksin! (voit käyttää lämpömittaria, öljy saa olla max. 180 asteista)

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Tarjoa churrot chili-suklaakastikkeen kanssa.


CHILI-SUKLAAKASTIKE

2 dl maitoa
noin 50g tummaa suklaata 70%
noin 50g voita
ripaus sokeria
jauhettua chiliä (myös kaupan chilijauhe käy)
 
Kiehauta maito ja lisää suklaa vähitellen, kokoajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja jatka sekoittamista. Tämän jälkeen voit lisätä sokeria ja chiliä oman maun mukaan.
Kaada annoskuppeihin tai maljaan mistä on helppo dipata. Koristele vielä hienonnetulla chilillä.

Meksiko: churroja ja suklaa-chilikastiketta


Ruokapajassa söimme meksikolaista jälkiruokaa. Jälkiruoka oli todella hyvää. Kokit kertoivat meille Meksikon ruokakulttuurista.

Markus ja Yan 1C


Siellä oli hyvää jälkiruokaa. Churrot olivat hyviä suklaa-chilikastikkeen kanssa. Kokit olivat taitavia. Meille kerrottiin Meksikosta paljon ja me saimme maistaa chiliä.

Dang ja Valtteri 2B







Churrot olivat tosi hyviä ja chili ei ollut tulista ja kokit olivat kivoja ja kertoivat meksikon ruoka kultuurista. kokit tekivät hyvin ruokia.

Toni 2d ja Ilari 2



Jälki ruoka oli hyvää, kokit olivat hyviä tekemään väli palaa.
Juuso ja Minttu ja Christian 1c